Ju mer ekologiskt desto bättre

Jag vet att jag ibland kan framstå som tjatig, men i vissa lägen är det mer befogat. Framför allt när det gäller den ekologiska utvecklingen, för det här är en utveckling som jag absolut inte vill ska försvinna och glömmas bort. Ekologi handlar om att på ett bättre sätt producera produkter och matvaror som inte är onaturligt. Ju närmare naturen och producenten man kan komma, desto bättre. Samtidigt är det viktigt att det blir så naturligt som möjligt, att inte djurens normala liv påverkas och att inte grödor och liknande blir onaturligt odlade. Alla tjänar på det i slutänden, så är det bara.

Frågan om det ekologiska och att det är viktigt att välja det lyfts flera gånger, och jag är väldigt glad att det också görs. Det är nämligen så att också vissa produkter i matvaruhandeln är speciellt utsatta, många av dem tas upp i det här klippet.

Det är rätt skrämmande att höra om hur mycket som frukt, kaffe och kanske framför allt kött behöver utstå och hur mycket skit det finns i det om det inte är ekologiskt. Det är inte konstigt att livsmedelsverket har gått ut och rekommenderat att människor helst ska köpa ekologiska varianter. Alternativet innehåller nämligen mängder av rester från exempelvis bekämpningsmedel som är hormonstörande och cancerframkallande. Det är alltså direkt hälsofarligt att äta de här produkterna, och även om det skulle vara så att de innehåller mycket bra ämnen, som mineraler och vitaminer, så är själva besprutningen alldeles för dominant för att det egentligen ska spela någon roll. Äter du besprutade vindruvor så gör du dig själv mer en otjänst än en tjänst.

Category: Okategoriserade

- 15 april, 2015

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *