Ekologiska kläder slår igenom

ekokläderDet är inte bara inom matvaruhandeln som den ekologiska principen kan anammas. Tanke- och tillvägagångsättet är på många sätt och vis applicerbart också på andra branscher, och det är definitivt så att fler branscher behöver ha det här tankesättet för att klara utmaningarna i framtiden.

En sådan stor bransch är klädbranschen, vars produktioner är en av de absolut största miljöbovarna. Det har dessutom blivit allt vanligare att vi människor kastar våra kläder och köper nytt, istället för att återanvända och laga. Slit och släng-samhället har vuxit betydligt, och det är mycket olyckligt. Med en ekologisk inriktning så kanske den här trenden kan brytas, och redan idag är det många producenter som satsar på det. Dessutom ploppar det upp engagerade människor som försöker göra affärer och nytta på att använda gamla, fullt funktionsdugliga, kläder. Det finns alltså stora förhoppningar om en mer rättvis och human klädindustri.

Som vanlig när något måste förändras så är det de stora som behöver ta första steget för att det ska ge snabbast och tydligast effekt. Det är också något som börjar hända nu, för de stora modevaruhusen satsar allt mer på att göra kläder på ett ekologiskt sätt. Det är minst sagt välkommet och behövligt, och många mindre företag kommer säkert att följa efter, eftersom det är en trend som just nu håller på att skapas och förstärkas. Det är mycket som händer inom branschen, och till det goda, vilket är skönt att se med tanke på alla de hemska och brutala nyheter som vi har fått till oss angående hur smutsig klädindustrin i grunden faktiskt är. Det här är ett utmärkt exempel på några som har förstått vad framtiden handlar om.

Category: Okategoriserade

- 26 februari, 2015

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *