Ekologisk mat på frammarsch

ekomatDet är på många sätt glädjande att se utvecklingen i samhället, framför allt om man ser till hur matvaror numera framställs. Samhället har tagit ett tydligt spår när det gäller ekologiska varor, där konsumtionen verkligen har tagit fart. Jag tycker det är väldigt positivt för det gynnar inte enbart oss som människor, det gynnar också naturen och djuren i den. Dels betyder det att djuren i vårt samhälle tas om hand på ett betydligt bättre sätt, samtidigt som våra odlingar behöver utstå mindre gifter.

Det i sin tur gör ju såklart att vi människor tjänar på ekologiska produkter, för inte enbart är det fritt från obehagliga bekämpningsmedel, det ger oss samtidigt en mental tillfredsställelse när vi vet att vi köper en produkt som är framställd på ett sätt som gynnar de allra flesta i leden. Att ekologiska varor kostar mer har vi väl alla sett, men om du verkligen jämför så är det inte speciellt mycket som skiljer dem åt. Du kommer visserligen att betala mer, men du tjänar på det på andra sätt som närmast är obetalbara. Du är helt enkelt med och bidrar till en bättre värld, enbart genom att välja det ekologiska alternativet.

Det finns alltså många vardagshjältar där ute som varje dag plockar det ekologiska och därmed gör sin insats för att nå gemensam styrka. Populariteten har verkligen ökat, och det kan man speciellt se på äggproduktionen av ekologiska ägg. Det är nämligen så att producenterna har svårt att hänga med i utvecklingen, och ibland gapar hyllorna tomma. Det finns alltså en tydlig efterfrågan på de produkterna.

Category: Okategoriserade

- 15 februari, 2015

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *